Blagoslov prostora Socijalne inicijativa

Poznato nam je kako su članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži pozvani u svijetu svjedočiti svoju kršćansku vjeru po primjeru sv. Franje i sv. Klare. Njihov nas primjer posebno potiče da njegujemo bolesne, osobito umiruće i da volimo prirodu, te je štitimo od uništenja.

Potaknuti ovim primjerima i članovi bratstva FSR-a i Frame na zagrebačkom Kaptolu vode Socijalnu inicijaticu koja ima posebnu grupu za palijativu i grupu za očuvanje stvorenoga. Njihov rad se proširio i zbog toga su dobili novouređene prostore pokraj crkve sv. Križa u Sigetu. Sinoć, 3.3.2011., je bilo otvorenje tih prostorija na kojem su sudjelovali i simpatizeri svetoduškog bratstva FSR-a Janja i Maja zajedno s fra Ivanom.

Program je započeo u 19.30 sati uz duhovni nagovor fra Zvjezdana Linića. Potom je prostore blagoslovio provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Željko Železnjak, a čuli smo i nekoliko riječi o dosadašnjem djelovanju Socijalne inicijative. Na susretu su sudjelovala braća i sestre iz nekoliko zagrebačkih bratstava sa svojim duhovni asistentima.

Već u ponedjeljak 7.3.2011. u 17 sati u tim istim prostorijama kraj crkve sv. Križa u Sigetu održava se susret Grupe za očuvanje stvorenoga. U toj grupi se radi o gospodarenju otpadom i o zaštiti voda. Svi zainteresirani su pozvani priključiti se, a Maja i Janja su već najavile svoj dolazak.

fra Ivan Penava

Odgovorite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.