1) Mjesečni sastanak (kapitul) našeg bratstva FSR-a je 3. nedjeljr u mjesecu (ne 4. nedjelje kao obično!), 19. rujna, u 17 sati. Pozivamo članove i simpatizere FSR-a da dođu na sastanak!

2) Sjednica Nacionalnog vijeća FSR-a održana je 28. kolovoza 2010. kod braće franjevaca kapucina u Dubravi-Sv. Mihael u Zagrebu. U radu sjednice iz našeg bratstva sudjelovao je fra Augustin Kordić, nacionalni duhovi asistent.

3) Na Malu Gospu, 8. rujna, bio je u Remetama susret bratstava FSR-a grada Zagreba. Domaćin susreta bilo je bratstvo sa Ksavera. Poslije franjevačke krunice, koja se počela moliti u 16 sati, slavila se  sv. misa, koju je

predvodio fra Nikola Barun sa Ksavera, uz koncelebraciju  pet svećenika, duhovnih asistenata. Poslije mise bilo je zajedničko druženje uz kolače i sokove. Hodočasnike je dopratilo sunce, a otpratila kiša. Bratstva FSR-a grada  Zagreba: Kaptol, Dubrava-Sv. Mihael, Gospa Lurdska, Ksaver, Dubrava BZ BDM, Siget, Kozari Bok, Sesvetska Sopnica, Sveti Duh. Tako bi nekako izgledao i raspored „domaćina“ u Remetama.

4) Pod predsjedanjem s. Štefice Kralj, ministrice, održan je mjesečni sastanak našeg bratstva, 29. kolovoza, u 17 sati. Sastanku je prisustvovao i dosadašnji duhovni asistent bratstva fra Ljudevit Maračić, provincijal. Na sastanku je odlučeno da neće biti molitveno-liturgijskog susreta 12. rujna zbog zagrebačkog hodočašća na Mariju Bistricu tog dana, te da mjesečni kapitul bude treće nedjelje, 19. rujna, zbog održavanja duhovnih vježbi posljednje nedjelje u mjesecu. Na sastanku je istaknuto da ovo bratstvo školuje dvoje djece u misijama i da je već skupljen novac za jedno dijete te da treba skupiti novac i za drugo dijete. Na sastanku je bilo prisutno 26 članova FSR-a.

5) Čestitamo s. Vesni Lences, članici našeg bratstva, i njenom suprugu na rođenju njihovog djeteta Rafaela, 3. rujna 2010.! Neka dobri Bog blagoslovi malog Rafaela i njegove roditelje!

6. Izražavamo iskrenu sućut s. Ankici Globlek zbog smrti njene majke Ane (83) i sestre Terezije (50), koji su umrli ove godine! Pomolimo se za njih!

7) Nacionalni izborni kapitul FSR-a održat će se u Samoboru-Taboru, 8.-10. listopada 2010. U radu ovog kapitula iz našeg bratstva sudjelovat će: s. Dragica Petković, kao predstavnica Zagrebačkog područja FSR-a, i fra Augustin Kordić, kao nacionalni duhovni asistent.

8) Molitveno liturgijski susret bratstva održat će se u nedjelju, 10. listopada, s početkom u 16,30 sati (krunica), potom misa za Anu i Tereziju Globlek, majku i sestru naše s. Ankice, a poslije mise klanjanje pred Presvetim sakramentom.

9) Predstavljanje novoizišle knjige Veličina malenih (povijest i kulturna baština Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca) je 29. rujna u 17 sati u dvorani sv. Franje. Čestitamo priređivačima ove lijepe monografije: fra Ljudevitu Maračiću i dr. Milanu Pelcu, kao i autorima tekstova i fotografija!

10) Za prvi petak, 1. listopada, te dan prije ili poslije, duhovni asistent nastojat će obići bolesne članove FSR-a, ispovjediti ih i pričestiti.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Izdaje:                   Svetoduška zajednica FSR-a, 1000 Zagreb, Sveti Duh 31

Odgovara:             Fra Augustin Kordić, 10000 Zagreb, Sveti Duh 31

Odgovorite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.