Kao što je bilo i predviđeno, duhovna obnova našega Svetoduškog bratstva FSR-a održana je u petak, 18. prosinca navečer, i u subotu, 19. prosinca, tijekom dana. Voditelj duhovne obnove, naš asistent fra Ljudevit Maračić u tri razmatranja obradio je duhovnu pripremu na Božić.

U prvom se razmatranju zadržao na Došašću, vremenu koje nam doziva u sjećanje dva Gospodinova dolaska, onaj u povijesti, o čemu govori Božić, i onaj na kraju vremena, na koji smo svi pozvani biti pripravni bdjenjem, molitvom i obraćenjem.
Drugog dana obrađen je lik Bezgrešne Djevice Marije, koji zauzima središnje mjesto u vremenu Došašća, a u trećem razmatranju voditelj obnove je iznio više izazovnih misli koje nam proistječu iz čitanja i razmišljanja raznih božićnih odlomaka iz Evanđelja.
Na obnovi je prvog dana sudjelovalo 16 članova mjesnog bratstva, a u subotu, unatoč gustom snijegu koji je cijelog dana padao, ujutro je bilo 15, a popodne 10 sudionika ove duhovne obnove. Nije ih uplašila ni jaka poledica koje se stvarala nad ugaženim snijegom. Koliko nam je poznato, svi su se sretni i zdravi vratili svojim kućama.

Odgovorite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.