18)Iz 29,17-24

I čut će u onaj dan gluhi riječi knjige; oslobođene mraka i tmine, oči će slijepih vidjeti..

Ps 27,1.4.13-14

1)Jahve mi je svjetlost i spasenje..

Mt 9,27-31

29)Tada se dotače njihovih očiju govoreći: “Neka vam bude po vašoj vjeri.”30)I otvoriše im se oči.

Liturgijska meditacija – Benediktinski online časopis..

Odražava li se ta Izaijina vizija od prije 2.500 godina na naš život danas? Rekli bismo: Izaijina vizija nije provediva u praksu. S njome se ne može računati, nije podložna planovima, te stoga ne pruža sigurnost našoj čvrsto zadanoj životnoj perspektivi. Osim toga, tvrdnja da na kraju dolazi novi početak – to je protivno našemu iskustvu. – Vizije postoje zato..

ostatak meditacije pročitajte na gornjem linku

Sv.Barbara – djevica i mučenica

Ovdje možete pročitati kratki životopis(klikom na ovaj tekst)

Molitva sv. Barbari za dobru smrt

Sveta djevice Barbaro!

Kad si svjedočila za svetu vjeru Isusovu svojom krvlju, onda ti je premilostivi Isus obećao da će oni koji te zazivaju u pomoć, biti oslobođeni od nagle i nepripravne smrti. Učini, dakle, pomoćnice moja, da se Isus spomene prolivene djevičanske krvi i žarke ljubavi tvoje te po dobrostivom obećanju svojem ne dopusti da duša moja izađe iz tijela prije nego se očisti pravom ispovijeđu i Presvetim se Oltarskim sakramentom okrijepi za put u vječnost! Amen!

Sv.Ivan Damaščanski – crkveni otac iz doba nastajanja islama

“Sveti Ivan Damašćanski – crkveni otac u doba nastajanja islama”, tema je XIII. međunarodnog ekumenskog skupa koji se održao u zajednici Bose, u Italiji. Stručnjaci su na skupu proučavali vrlinu prihvata drugoga u spisima svetoga Ivana Damašćanskoga. Enzo Bianchi, poglavar monaške zajednice Bose, kazao je kako je islam za svetoga Ivana Damašćanskoga nova stvarnost s kojom se kršćani trebaju suočiti. Potom je rekao kako su važna dva puta na koje je ukazao svetac: dobronamjerno poznavanje drugoga, te potpuna svijest kršćanstva. Spoznaja i kontemplacija Kristova otajstva – pojasnio je Enzo Bianchi – trebaju i nas voditi kao što su vodile Ivana Damašćanskoga prije tisuću godina u susretu s islamom. Na skupu su između ostaloga pročitani brzojavi kardinala Angela Sodana, Papina državnoga tajnika, i Bartolomeja I., carigradskog patrijarha. Kardinal Sodano je poželio da proučavanje zajedničkih kršćanskih izvora Istoka i Zapada donese plodove uvijek većega zajedništva cijeloj Crkvi, dok je carigradski patrijarh u svojoj poruci istaknuo važnost povratka svih vjeroispovijesti patrističkim korijenima.

Preuzeto sa stranica radio Vatikan(klikom na tekst možete vidjeti)


Odgovorite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.